C.A.R.S. : Come and Ride in the Smartest

C.A.R.S. : Come and Ride in the Smartest  27 Şubat-5 Mart 2017 tarihleri arasında Avrupanın çeşitli şehirlerinden gelecek olan 12 öğrencinin katılımı ile düzenlenecek olan bir çalıştaydır.
Teknoloji yıllar içerisinde durmaksızın gelişmekte ve buna bağlı olarak araba sektörü gitgide büyümektedir. Araba sektörünün büyümesiyle beraber firmaların amacı mümkün olduğunca hızla ulaşımı sağlamaktan öteye geçip, kullanıcılara daha fazla güvenlik, konfor ve çok fonksiyonluluk sağlamak olmaktadır. Biz de bunun farkında olan geleceğin mühendisleri olarak bu etkinliğimizde yerli ve yabancı öğrencilerin katılımı ile akıllı araba teknolojileri üzerinde duracak, aynı zamanda şu an kullanılan ve proje aşamasında olan bu teknolojileri genç mühendis adaylarına anlatacak, onların da fikirleri ile prototip bir araç üzerinde hayata geçireceğiz. Bu aşamadaki planlarımızdan ilki sürücüsüz şeridini takip eden, sürücünün sinyal vermediği durumlarda ve şeridinden çıktığında sürücüyü uyaran bir araç yapmak ve sürücü ihmallerini minimuma düşürmektir. İkinci olarak herhangi bir çarpmada çarpma şiddetini ve kazanın olduğu konumun kaydedilmesini amaçlıyoruz. Gerekli kişi ve kurumların bu bilgileri IoT ile entegre edilmiş bir sistem ağından ulaşmasını sağlayıp, kazadan hemen sonra acil numaraları arayıp sürücülere tehlikeli durumlarda daha hızlı müdahale edilmesini sağlamak ve kazaların oluş şeklinin takibinde kullanılmasını mümkün kılmak istiyoruz. Bir diğer uygulamamız ise yakıtın kritik olduğu durumlarda ulaşılabilecek uzaklıklardaki yakıt istasyonlarını gösteren yakıt takip sistemi kurarak sürücülere verimli ve endişesiz bir sürüş sağlamak olacaktır.
 Bununla birlikte gelecek çalıştayda birçok yenilikçi fikrin doğacağından eminiz.