Kariyer ve Staj Proje Grubu

Kariyer ve Staj Proje Grubu IEEE ODTÜ’ nün dinamizmini sağlayan ve geniş kitlelere hitap eden gruplarından birisidir. Yıl içerisinde üyeleri başta olmak üzere katılımcıların hem akademik süreçte hem iş yaşamında önem verilen konularda kendilerini geliştirdikleri, iş hayatını yakından görmelerini sağlayan ve bu sayede onları iş hayatına hazırlayan etkinlikler düzenler.

Kariyer ve Staj Proje Grubuna katılan üyeler haftalık toplantılar sırasında verilen eğitimler sayesinde LinkedIn gibi profesyonel sosyal ağları nasıl kullanacaklarını, yönetici seviyesindeki kişilerle nasıl iletişime geçeceklerini ve yöneticilerle hangi üslupla konuşmaları gerektiğini öğrenirler. Bunun yanı sıra düzenlenen organizasyonlarda hem eğlenirler hem de aldıkları görevler sayesinde organizasyon oluşturma, düzenleme, yürütme, kriz anında sorunlara çözüm bulma ve sakin kalma gibi birçok yetenek kazanırlar. İş dünyasının önemli isimleriyle tanışarak akıllarındaki sorulara cevaplar bulabilir, iletişim kurma yeteneklerini geliştirebilirler.

Kariyer ve Staj Proje Grubu 2005’den beri düzenlenen Kampüs Gelişim Günleri’nin gerçekleştirilmesinde çok önemli bir rol üstlenmektedir. Kampüs Gelişim Günleri, sıkça bilinen haliyle KGG, farklı üniversitelerde ve farklı bölümlerde okuyan öğrencilere hitap eden, kendilerini geliştirmelerini sağlayan, ODTÜ’de düzenlenen en büyük kariyer etkinliklerinden biridir. Farklı sektörlerden, firmalardan katılan alanında uzman konuşmacılar, düzenlenen workshoplar, fuaye alanındaki etkinlikler sayesinde katılımcılar hem konuşmacılarla bire bir konuşma, soru sorma imkânı  yakalamaktadır hem de eğlenmektedir.

Kariyer ve Staj Proje Grubu bunlara ek olarak yıl içerisinde şirketlerin staj başvurusu aldığı ve mülakat yaptığı etkinlikler düzenlemektedir. Bu sayede hem şirketlerin yetenekli öğrencileri keşfetmesini sağlar hem de öğrencilere iyi,dünyaca tanınan şirketlerde staj yapma,çalışma imkânı sağlar.

Hâlihazırda düzenlediği etkinliklerle başarılı işlere imza atmış Kariyer ve Staj Proje Grubu, düzenleyeceği yeni etkinliklerle üniversite öğrencilerinin kişisel gelişimlerine katkıda bulunmayı ve kariyer planlarını çizmelerine yardımcı olmayı amaçlamaktadır.

Bedi Berk KARANLIK
Kariyer ve Staj Proje Grubu Koordinatörü