Üniversite-Sanayi İşbirliği Proje Grubu

Üniversite Sanayi İşbirliği Proje Grubu Nedir ?

Üniversite Sanayi İşbirliği (Üni-San) Proje Grubu, üniversite ile sanayinin işbirliğini güçlendirmek amacıyla projeler hayata geçirmekteyi hedefleyen IEEE ODTÜ Öğrenci Kolu alt birimidir. Çalışmalarını AR-GE , inovasyon ve girişimciliği odak noktasında tutarak sürdürmektedir. Üni-San Proje Grubu, üniversite ve sanayi işbirliğini güçlendirebilmek adına Türkiye’de birçok ilke imza amıştır. Bunun en büyük örneği 2004 yılında düzenlenen Türkiye’de teknoparklara yönelik ilk ve tek etkinlik olan Teknoparklar Zirvesi’dir.

Üni-San Proje Grubu ayrıca kendi bünyesindeki üyeleri AR-GE, inovasyon ve girişimcilik alanında geliştirmeyi ve onlarla bir takım halinde çalışmayı ilke edinmiştir. Bu doğrultuda eğitimler vermeyi ve bu konularda etkinlikler çıkarmayı amaçlar. Üniversite ile sanayi ve endüstri arasında güçlü bağlar kurabilmek adına pek çok etkinliğininde ODTÜ Teknokent ile ortak çalışır.

Neler Yaptık ?

• Eğitimler

Üniversite Sanayi İşbirliği Proje Grubu olarak, üyelerimize girşimcilik alanında bir şetler katmak adına eğitimler verdik. Bu eğitimleri; Lean Startup, Canvas, Scrum ve Design Thinking olmak üzere 4 farklı alanda yaptık. Canvas iş modelinin daha iyi anlaşılması için bir workshop düzenledik. Scrum eğitimi için ise bu alanda uzman olan Mehmet Sencer Karadayı’yı çağırarak daha etkili bir eğitim olmasını amaçladık. Ayrıca Lego for Scrum workshopı ile Scrum’ı daha da pekiştirdik.  Design Thinking eğitimini ise Teknokent ile birlikte vererek hem daha etkili bir eğitim hem de üyeler ile Teknokent arasında daha güçlü bir bağ oluşturmayı hedefledik.

• Etkinlikler

Üni-San Proje Grubu olarak Teknokent ile birlikte üç büyük etkinliğe imza attık.

• Yeni Fikirler Yeni İşler 2015

Türkiye’nin ilk ve en büyük hızlandırma programı olan Yeni Fikirler Yeni İşler (YFYİ), 2005 yılından bu yana girişimcilere verdiği çok yönlü destekler ile her geçen gün daha çok büyüyen ve gelişen başarılı girişimlerin arkasındaki güç olmaktadır. IEEE ODTÜ ve Üni-San Proje Grubu olarak geçen sene 11.si düzenlenen bu etkinliğin önceki senelerde olduğu gibi bu sene de en önemli paydaşlarından biriydik. Finalini Metin Uca’nın sunduğu ve Brant Cooper’ın konuk olduğu muhteşem bir final gerçekleştirdik.

2) Global Game Jam 2016

Her yıl Ocak ayında gerçekleştirilen dünyanın en önemli ve en büyük eş zamanlı oyun geliştirme maratonu olan Global Game Jam’in ATOM ile işbirliği halinde organizasyonunu gerçekleştirdik. 48 saat boyunca oyun geliştiricilerinin her türlü ihtiyaçlarına yardımcı olmaya çalıştığımız keyifli bir maraton yaşadık.

3) Oyun Hackathonu

İnovasyon Haftası kapsamında gerçekleştirilen Oyun Hackathonu, Global Game Jam’e benzer bir oyun maratonu olarak ilk defa karşımıza çıktı. Bu etkinliğin organizasyonunda da yine ATOM ile beraber çalıştık.

• Logo ve Üni-San Sayfası

Üni-San Proje Grubu’nun bilinirliğini artırmak amacıyla özgün bir logosu olması için dönem boyunca üyelerle ortak çalışıldı. Pek çok fikir arasından oylamayla mevcut logo şekillendi. Ayrıca Üni-San’ın Facebook sayfası canlandırıldı. Bu sayfadan yapılan paylaşımlar artırıldı.

Neler Yapacağız?

Yeni dönemde girşimcilik adına eğitimlerimiz devam ederken, bunlara inovasyon alanında da vereceğimiz eğitimler eklenecek. Ayrıca Teknokent ile beraber sürdürdüğümüz etkinliklerde üyelerimizle birlikte aktif rol almaya devam edeceğiz. Daha interaktif yöntemlerle anlatılanları pekiştirmek ve daha etkili eğitimler verebilmek hedefindeyiz.

Ayrıca Üni-San’ın Facebook sayfasını bir adım öteye taşımak adına daha özgün paylaşımlar yapabileceğimiz bir Üni-San blogu açılacak. Hem üyelerimizden hem de girşimcilik,AR-GE ve inovasyon konularında uzman kişilerden yazılar aynı blogta toplanılacak.

Ahmetcan Akuz
Üni-San Koordinatörü