Entrepreneurship Society

ENTREPRENEURSHIP SOCIETY(ES) NEDİR?

Entrepreneurship Society(ES) girişimciliği üniversite öğrencileri arasında yaygın bir motivasyon haline getirmeyi amaçlayan ve üniversite öğrencileri ile start-upları tanıştırmak amacıyla projeler hayata geçirmeyi hedefleyen IEEE ODTÜ proje gruplarından biridir. Çalışmalarını AR-GE , inovasyon ve girişimciliği odak noktasında tutarak sürdürmektedir. Entrepreneurship Society, üniversite ve sanayi işbirliğini güçlendirebilmek adına Türkiye’de birçok ilke imza atmıştır. Bunun en büyük örneği 2004 yılında Türkiye’de düzenlenen teknoparklara yönelik ilk ve tek etkinlik olan Teknoparklar Zirvesi’dir. Entrepreneurship Society ayrıca kendi bünyesindeki üyeleri AR-GE, inovasyon ve girişimcilik alanında geliştirmeyi ve onlarla bir takım halinde çalışmayı ilke edinmiştir. Bu doğrultuda eğitimler vermeyi ve bu konularda etkinlikler çıkarmayı amaçlar. Üniversite ile sanayi ve endüstri arasında güçlü bağlar kurabilmek adına pek çok etkinliğinde ODTÜ Teknokent ile ortak çalışır.

NELER YAPTIK ?

EĞİTİMLER

Entrepreneurship Society(ES) olarak, üyelerimize girşimcilik alanında bir şeyler katmak adına eğitimler verdik. Bu eğitimleri; Lean Startup, Canvas, Scrum ve Design Thinking olmak üzere 4 farklı alanda yaptık. Canvas iş modelinin daha iyi anlaşılması için bir workshop düzenledik.. Ayrıca Lego for Scrum workshopı ile Scrum’ı daha da pekiştirdik.  Design Thinking eğitimini ise ODTÜ Teknokent ile birlikte vererek hem daha etkili bir eğitim hem de üyeler ile Teknokent arasında daha güçlü bir bağ oluşturmayı hedefledik.

ETKİNLİKLER

Entrepreneurship Society olarak yıl içerisinde birçok büyük etkinliğe imza attık.

• IEEE ODTÜ HACKATHON

Hackathonu asıl düzenlenme amacımız ileride girişimci olmak isteyen her öğrencinin, ODTÜ 'den yeni bilgiler ve yetenekler kazanarak eğlenmiş bir biçimde ayrılmasıdır. Ayrıca bu etkinlik ile öğrencileri mobil uygulama geliştirme ve girişimcilik gibi konularda bilinçlendirmeyi ve cesaretlendirmeyi de amaçladık. Entrepreneurship Society ve CS ortaklığıyla düzenlenen bu yazılım maratonunda yarışmacı takımlardan 48 saat süresince bizim verdiğimiz konuya uygun projeleri geliştirmeleri ve en son jürimize projelerini sunmaları istendi.

• IEEE ODTÜ / "Let's Inspire!"

Entrepreneurship Society olarak Global Girişimcilik Haftası kapsamında 'Girişimcilik Vakfı' ile birlikte "Let's Inspire!" Elevator Pitch düzenledik ve Girvaktan Koray Hisarlı’yı aramızda görmekten büyük mutluluk duyduk. Bu etkinlikte katılımcılardan iş fikirlerini 3 dakika içinde jüriye sunmaları ve pazarlamaları istendi.

• Bu etkinliklerin yanı sıra ODTÜ TEKNOKENT ile birlikte iki büyük etkinliğe imza attık.

• YENİ FİKİRLER YENİ İŞLER 2017

Türkiye’nin ilk ve en büyük hızlandırma programı olan Yeni Fikirler Yeni İşler (YFYİ), 2005 yılından bu yana girişimcilere verdiği çok yönlü destekler ile her geçen gün daha çok büyüyen ve gelişen başarılı girişimlerin arkasındaki güç olmaktadır. IEEE ODTÜ ve Entrepreneurship Society olarak geçen sene 11.si düzenlenen bu etkinliğin önceki senelerde olduğu gibi bu sene de en önemli paydaşlarından biriydik ve tüm Türkiye’den gelen IEEE’lere ev sahipliği yaptık. Finalini Metin Uca’nın sunduğu ve Brant Cooper’ın konuk olduğu muhteşem bir final gerçekleştirdik.

4- GLOBAL GAME JAM 2018

Her yıl Ocak ayında gerçekleştirilen dünyanın en önemli ve en büyük eş zamanlı oyun geliştirme maratonu olan Global Game Jam’in ATOM ile işbirliği halinde organizasyonunu gerçekleştirdik. 48 saat boyunca oyun geliştiricilerinin her türlü ihtiyaçlarına yardımcı olmaya çalıştığımız keyifli bir maraton yaşadık.

NELER YAPACAĞIZ?

Yeni dönemde girişimcilik adına eğitimlerimiz devam ederken, bunlara inovasyon alanında da vereceğimiz eğitimler eklenecek. Ayrıca ODTÜ Teknokent ile beraber sürdürdüğümüz etkinliklerde üyelerimizle birlikte aktif rol almaya devam edeceğiz. Daha interaktif yöntemlerle anlatılanları pekiştirmek ve daha etkili eğitimler verebilmek hedefindeyiz. Ayrıca Entrepreneurship Society olarak, Hackathon'u gelenekselleştireceğiz ve FUN Ankara iş birliğiyle FUN Ankara Vol. METU'yu düzenleyeceğiz. Yeni dönemde üyelerimize ODTÜ Teknokent bünyesindeki Start-Up'ları tanıtacağız ve girişimciliği yaşayarak öğrenmelerini sağlayacağız.

Tek eksik sensin bu eğlenceli serüvende bizlerle birlikte olmaya ne dersin?

Mert ÖNALAN
Entrepreneurship Society Başkanı